Miere de mană – 1kg

45,00 lei

Alege mierea de mana pură Stupul Vesel și bucură-te de beneficiile unui produs complet natural, direct de la apicultor.

Mierea nu a fost procesată, nici modificată termic sau chimic.

Cumpără acum și o poți ridica personal în București sau o livrăm prin curier în toata țara!

Puteți verifica analizele de laborator aici.

Stoc epuizat

Vreau să știu când produsul revine în stoc

Ce este mierea de mană?

Mierea de mană este un tip de miere făcută din seva copacilor, un lichid zaharat cu o compoziție oarecum asemănătoare cu cea a nectarului, care servește ca sursă de hrană pentru speciile de insecte mici, cum ar fi afidele. Aceste insecte mănâncă seva și elimină o substanță lipicioasă, numită mană, pe frunze, ramuri sau chiar pe trunchiul copacilor. Albinele colectează această mană de la insecte și o folosesc ca mâncare și pentru producția de miere. La fel cum mierea de flori poate fi monofloră sau polifloră, așa și mierea de mană poate fi făcută din seva de la una sau mai multe specii de copaci. Aceasta poate conține și polen de flori. Arborele dominant sau planta înfloritoare din zonă va fi principala sursă de hrană pentru albine și va avea cea mai mare reprezentare în miere.

Din ce este alcătuită mierea de mană?

Mierea de mană este compusă din: carbohidrați: 90–95 %, proteine: 0,2 – 1,8%, minerale (este de 12-20 de ori mai bogată în săruri minerale decât cea florală), acizi organici, vitamine, aproximativ 5%, calciu și magneziu, antioxidanți precum fenoli, bioflavonoide, vitamina C și vitamine din grupul B.

Beneficii pentru sănătatea ta

Mierea de mană are un conținut de fructoză scăzut și poate fi consumată inclusiv de persoane diabetice. Este recunoscută pentru efectul ei terapeutic superior, inclusiv pentru acțiunea antimicrobiană.
Culoarea este un indicator al unui conținut mare de antioxidanți, în special polifenoli, flavonoide, dar și carotenoide și alte tipuri.
Mierea de mană poate ajută în cazurile comune de probleme de sănătate (răceli, gripă și alte infecții ale tractului respirator), hipoglicemie, oboseală, gastrită, sau alte probleme digestive.
Datorită efectului prebiotic, mierea de mană îmbunătățește sănătatea digestivă, îmbunătățește timpul de tranzit și chiar absorbția nutrienților. De asemenea are și un ușor efect laxativ ajutând în cazul constipației.

Cum se folosește mierea de mană

Mierea de mană se poate consuma atât simplu cât și în diverse combinații în funcție de preferințele fiecăruia. Este preferabil să nu fie încălzită la temperaturi foarte mari.
Elementele antibacteriene din miere lucrează impreună pentru a opri răspandirea bacteriilor și chiar a reduce încărcătura bacteriană în gât, participând activ la tratarea infecțiilor tractului respirator, cum ar fi răceală comună sau gripă.

Cantitate

1000g

Scroll to Top