Ce este lăptișorul de matcă

Laptisor de matca

Lăptișorul de matcă este hrana pe care albinele doici o oferă larvelor de albine lucrătoare și larvelor de trântori până la vârsta de 3 zile, iar larvelor de matcă până la vârsta căpăcirii. Este, de asemenea, și hrana specială a mătcii, care îi permite să ducă o viață longevivă și să fie activă pe tot parcursul acesteia. Această hrană conține toate substanțele energetice și plastice necesare dezvoltării tinerilor indivizi. Are un aspect vâscos, de culoarea laptelui condensat, și seamănă cu o pastă lucioasă. Are un miros caracteristic aromat deosebit, iar gustul este ușor acidulat.

Supliment alimentar

Lăptișorul de matcă este recomandat oamenilor sănătoși pentru a obține un mai bun randament fizic și intelectual, asigurând organismului rezistență sporită la oboseală.

Prescripție medicală

Pentru oamenii bolnavi, lăptișorul de matcă este recomandat prin prescripție medicală în cazul asteniilor sau stărilor de oboseală de orice grad, în caz de surmenaj sau epuizare fizică, sau în caz de îmbătrânire prematură exagerată. Oamenilor vârstnici le este recomandat în cazul asteniilor care se manifestă prin pierderea poftei de mâncare de origine fiziologică sau psihică (inapetență).

Lăptișorul de matcă are indicații terapeutice și în domeniul digestiv, cario-vascular, genito-urinar, neuropsihic, dermatologic și cosmetic, însă în toate aceste cazuri el este recomandat să fie folosit doar la indicația exactă a medicului.

 

Comandă acum miere naturală 100% direct de la apicultor.

Livrare personală în București in Vatra Luminoasa, 26 și prin curier sau Poșta Română, în toată ţara.

Abonează-te la newsletterul Stupul Vesel

Scroll to Top