Tipuri de miere de albine

Tipuri de miereMierea este un produs apicol obținut prin transformarea și prelucrarea nectarului de către albine. Este primul îndulcitor folosit de către om, însă de-a lungul timpului i-au fost apreciate și proprietățile vindecătoare.

În funcție de proveniența nectarului, există mai multe tipuri de miere, cu proprietăți diferite pentru organismul uman.

Mierea monofloră provine în cea mai mare parte din nectarul unei singure specii de plante.

Miere de salcâm, bogată în fructoză, cu proprietăți calmante psihic. Este un bun expectorant, emolient pentru tractul digestiv și stimulent pentru activitatea cardiacă.

Miere de floarea-soarelui, cu efect tonic pentru organism, întărește imunitatea, are efect antibiotic,este afrodiziacă și cea mai puternic energizantă. Mierea de floarea-soarelui este singura care conține lecitină în stare pură, fiind recomandată elevilor și studenților. De asemenea, este recomandată în caz de anemie, efort fizic și intelectual, stări de surmenaj.

– Miere de tei, bogată în vitamine, în special din complexul B, aminoacizi, polen și mană. Este folosită pentru a trata răceala, gripele, tusea și bronșita. Se recomandă persoanelor care suferă de stres și insomnie, având efect calmant.

Mierea poliflorăeste obținută din nectarul mai multor specii de plante care înfloresc în aceeași perioadă de timp, fără ca una dintre ele să reprezinte mai mult de 10% din conținut. Culoarea și aroma mierii poliflore variază în funcție de floarea predominantă. În general, acest tip de miere stimulează apetitul, facilitează procesul digestiv, îmbunătățește activitatea inimii și a ficatului, determină o creștere a procentului de hemoglobină din sânge și este un excelent remediu pentru oboseala fizică și psihică.

Miera de mană este un tip de miere extra-florală, obținută din substanțele secretate de diverse insecte care trăiesc pe părțile verzi ale unei plante. Este bogată în calciu și magneziu, săruri asimilate mult mai bine de organism prin alimentație naturală, decât administrare sintetică.

 

Comandă acum miere naturală 100% direct de la apicultor.

Livrare personală în București in Vatra Luminoasa, 26 și prin curier sau Poșta Română, în toată ţara.

Abonează-te la newsletterul Stupul Vesel

Scroll to Top