Catina cu miere – beneficii

Cătina este un arbore fructifer ale cărui fructe conțin cea mai mare cantitate de vitamina C, aproape de 10 ori mai multă decât se găsește în citrice. Pe lângă aceasta, în cătină se găsesc o mulțime de elemente necesare organismului: vitamina A, complexul B, E, P, K, F și microelemente precum fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier și sodiu, beta-caroten (în cantități mai mari decât se găsește în morcov), dar și pectine, zaharuri, aminoacizi esențiali și acizi grași esențiali.

Cătina este considerată cel mai puternic antioxidant natural.

Catina cu miere

De aceea, este recomandată pentru întărirea sistemului imunitar, deoarece poate vindeca virozele respiratorii și gripa, pentru sănătatea ochilor și prevenirea îmbătrânirii, reducerea inflamațiilor, regenerarea celulelor etc. Fructele de cătină conțin în proporție de 35% acid palitoleic, un acid gras care se regăsește în compoziția pielii și astfel ajută la întreținerea celulelor și la vindecarea leziunilor.

Fructele de cătină pot fi consumate ca atare, însă pot fi preparate cu miere sau dizolvate în apă, sub formă de suc. De asemenea, cătina se găsește și sub formă de ulei cu folosire internă sau externă, în funcție de afecțiune. Aici, la Stupul Vesel, am preg

ătit două rețete pe bază de cătină și miere care să te ajute zi de zi.

Sirop de cătină

Ai nevoie de 1L de suc de cătină, pe care îl poți obține din 2kg de cătină stoarsă la storcătorul de roșii. Pune sucul alături de 1kg de miere într-un vas și amestecă de 4-5 ori pe zi timp de 4-5 zile cu o lingură de lemn sau plastic. Siropul obținut poate fi consumat zilnic, câte o linguriță dimineața, pe stomacul gol.

Miere cu cătină

Spală fructele de cătină și lasă-le la uscat pe un prosop. Apoi, umple un borcan cu o treime de meire și două treimi de cătină. Lasă la macerat (la rece) aproximativ 10 zile, perioadă în care va trebui să amesteci zilnic cu o lingură de lemn. Produsul obținut se păstrează la rece și se consumă zilnic, câte o linguriță pe stomacul gol, în special la începutul sezonului rece.

Comandă acum miere naturală 100% direct de la apicultor.

Livrare personală în București in Vatra Luminoasa, 26 și prin curier sau Poșta Română, în toată ţara.

Abonează-te la newsletterul Stupul Vesel

Scroll to Top